BOLIG, GENERELT, FLYTNING, IT, BUREAUKRATI, INDREJSEREGLER, SMYKKER, URE

Husk at melde adresseændring

Flag 26-01-12 ~2 minutters læsning · 221 ord

En advarsel:

Jeg blev ringet op på min mobiltelefon af politiet og beskyldt for at have ændret bopæl uden at meddele det, og fik at vide, at jeg derfor STRAKS skulle stille på politistationen og betale en bøde på 160 TL.

I øjeblikket befinder jeg mig ganske rigtigt ikke på min faste bopæl, men 1300 km derfra (og fra den politistation jeg fik ordre på at komme til straks), og siden 22. december har jeg kun været der i knap 3 uger. Politiet har angiveligt ‘flere gange’ forgæves forsøgt at kontakte mig på min aktuelle bopæl, og har åbenbart gjort det mens jeg har være væk eller ude at købe ind.

Jeg har ikke skiftet bopæl, jeg er blot på ferie andetsteds, og har ikke i sinde at betale bøden, da jeg ved hjælp af hhv. pas og kontoudtog kan bevise dels at jeg har været udenlands, dels at jeg i det meste af 2011 har foretaget indkøb jævnligt i den by, jeg har bopæl i.

Loven foreskriver, at man ved ÆNDRING af bopæl skal meddele dette til myndighederne indenfor 48 timer - altså et noget skrappere krav end efter dansk lov. OG myndighederne er åbenbart blevet meget emsige med kontrol af, hvor udlændinge befinder sig.

Så husk at melde en eventuel flytning til myndighederne, måske hellere dagen FØR I flytter!

Skribentmail: