BOLIG, KØB, SALG, BILER, LEJLIGHEDER, SKØDER, VILLAER

Dansk eller udenlandsk mægler...??

Flag 19-01-07 ~3 minutters læsning · 617 ord

Dansk eller udenlandsk mægler…??

Generelt prøver mange at give det indtryk, at når man handler gennem en dansk mægler så er lykken gjort, dette er desværre ikke altid tilfældet.

Blandt danske mæglere er der næsten lige så mange brodne kar som blandt mæglerne i udlandet.

Jeg bor i Thailand og har hørt gyselige historier om begge sider af sagen. Som bosiddende i Jomtien tæt på Pattaya har jeg hørt alle skrækhistorier, men disse begrænser sig ikke kun til små selvlærte lokale mæglere (i Thailand kan enhver slå sig op som mægler, derfor er her så ufatteligt mange små enmandsselskaber med en enkelt farang og konen som kaster sig ud i eventyret, men fordi man er lille er det jo ikke ensbetydende med at man er uhæderlig!), men desværre også om hvordan mange skandinaviske professionelle (!!!) mæglere ser sig en hurtig kæmpeprofit, da priserne her er så lave at de nogle gange fordobler den!

Som fornuftig huskøber bør man selvfølgelig finde en mægler (agent) man føler man kan stole på. Og så skal man også finde et byggeprojekt man kan stole på! Hvis man stoler blindt på sin mægler og det viser sig at de sælger et byggeprojekt som er ulden i kanten, så er man stadig meget dårligt stillet, hvad enten det er dansk eller lokalt.

En lokal hæderlig mægler her i området, som kan bevise at de har kunnet drive firma i nogle år her, vil som regel være en bedre partner for et huskøb, da de kan det lokale sprog og de kan være på byggepladsen for kunden. Husk på at 60 til 70 % af alt huskøb her er projekter som bliver opført EFTER de er solgt. Her er tale om at man som køber skal have meget stor tiltro til firmaet som opfører projektet, da man tit skal betale helt op til 80 % af den totale købesum inden skødet bliver overdraget!

Mit råd er at hvis du overvejer at investere i et hus eller en lejlighed her i Thailand, så planlæg en ferie hertil og brug Internettet flittigt til at finde emner. Både projektemner og mægleremner! Mange projekter repræsenteres af mange forskellige agenter (det kalder jeg dem fra nu af), så du kan risikere at finde det samme projekt hos mange forskellige agenter. Hertil skal det så siges, at de vil alle sælge det til den samme pris, da denne fastsættes af byggefirmaet (The Developer). Så hvad enten du bruger den ene eller den anden

prisen vil næsten altid være den samme, med nogle få undtagelser. Mange projekter er fuldt åbne, så hvis du lejer en bil i et par dage og finder et godt lokalt vejkort, så kan du finde mange projekter helt på egen hånd. Alle projekter har deres egen salgskontor på stedet og du kan gå direkte ind og handle med dem. Ikke at det så bliver billigere, da de fleste sælger til faste priser. Men du kan gå en tur på byggepladsen og se hvad de har af prøvehuse, samt se hvordan byggeriet i det hele taget ser ud. Det vil som regel også give dig en ide om byggefirmaets standard. For eksempel er der firmaer som ikke tillader adgang til huse under opførelse… som regel fordi det er noget fusk de laver, så er det tilfældet skal du nok ikke købe hus der!

Generelt er mit råd at du skal bruge din sunde fornuft og at man aldrig skal købe hus i udlandet uden at tage dertil og se tingene med egne øjne. Og enten finde projekterne selv eller finde nogle gode lokale agenter, som kan vise dig rundt i området.

Venlig hilsen

Jakob Varming

Project Manager

Silk Road Place - Pattaya

Kilde:

Jomtien og Pattaya området

Skribentmail:

Mere info: http://www.varming.dk