REJSE, TRANSPORT, SKATTER, AFGIFTER, BILER, STUDIEOPHOLD

SVAR til Udedanskeres udlandsreg.bil i DK

Flag 01-11-09 ~2 minutters læsning · 323 ord

Re: Jeg har læst på nettet, at man må have en spansk indregisteret bil stående i 3 måneder, andre steder er anført 6 mdr. og endelig har jeg set perioden som «uendelig. Hvad er rigtigt ??

Jeg kender ikke de spanske regler, men her er de danske fra SKAT.dk

Blanketnummer

21.059

Målgruppe

Borgere + Punktafgiftsvirksomheder + Virksomheder

Formål og beskrivelse for blanketten

Denne blanket bruges til at ansøge om tilladelse til at køre i Danmark med et køretøj som er registreret med udenlandske nummerplader.

Typisk hvis du midlertidigt er i Danmark under et studieophold eller gennem ansættelse af en kortere varighed.

Blanketten skal underskrives og sendes til:

SKAT, CRM

Helgeshøj Allé 9

2630 Taastrup

OBS - sammen med kopier af den nødvendige dokumentation

(læs selve blanketten).

Blanketten udfyldes på skærmen ved at klikke i første felt og udfylde det. Skift til næste felt med tabulatortasten.

Personer med bopæl i Danmark

En person, der har bopæl i Danmark, kan som hovedregel ikke benytte et udenlandsk registreret køretøj til kørsel her i landet.

En tilladelse kan gives til personer, som har bopæl i Danmark, men arbejder udenfor Danmark på alle ugens hverdage. Tilladelsen gælder til kørsel fra en grænseovergang til bopælen i Danmark og retur i forbindelse med weekend- og ferieophold. Køretøjet kan ikke benyttes til yderligere kørsel i Danmark.

En person, der kommer fra udlandet for at tage fast bopæl i Danmark, kan benytte et udenlandsk registreret køretøjet her i 14 dage fra indrejsen, hvorefter køretøjet enten skal registreres her i landet eller føres ud af Danmark eller afmeldes fra registrering.

Personer med bopæl i udlandet

En person, der kommer til Danmark i en tidsbegrænset periode i op til et år, kan søge om tilladelse til at føre et udenlandsk registreret køretøj under opholdet i Danmark.

Overstiger opholdet 1 år eller 365 dage inden for en periode på 24 måneder, skal køretøjet registreres her i landet eller føres ud af landet igen.

vh jens

Skribentmail: