GENERELLE, FORHOLD, GENERELT

Oplysning til at der ikke kender Slovenien

Flag 24-04-06 ~Et minuts læsning · 202 ord

Jeg har fået en del henvendelser om Slovenien, så jeg har lavet en lille beskrivelse til jer der ikke kender til landet.

Slovenien er et lille land, beliggende syd for Østrig, men nord for Kroatien. Sommerne er varme, om end en forfriskende regnbyge kan forekomme om aftenen, især i bjergegnene. Det gør klimaet behageligt lunt uden en kvælende hede. Der bor kun 2 mill. mennesker i hele landet og på en times bilkørsel kan du nu en grænse i alle vindretninger. Mod nord ved Bled og Savinjadalen findes de smukkeste bjergdale og her er man afsides fra den store trafiklarm og storbyernes hast. Mod øst findes store termalbade og de relativt få campingpladser her er tilknyttet helseindustrien omkring disse. Mod vest har landet en kort kyst på kun 50 km ud til Adriaterhavet. der dyrkes vin i hele landet: rødvin mod havets kyst, rosevin i midten af landet og hvidvin mod øst. Det er nemt at komme til landet, de vigtigste indfaldsveje er via Wien og Graz i Østrig, eller München/Salzburg.

Slovenien er det eneste land i eks-jugoslavien, som slap helskindet ud af krigen på Balkan. Landet er derfor velfungerende, som et vesteuropæisk land, men med østeuropæiske priser.

God fornøjelse

Marie Andersen

Skribentmail: