UDDANNELSE, FORSKNING, GENERELT

Signe Smith Nielsen

Flag ARTIKEL 22-09-06 ~2 minutters læsning · 407 ord

Udvekslingssted: University of Auckland, New

ealand.

Hvornår: 2005 på 8. og 9. semester.

Hvad laver du nu: Specialestuderende.

Forberedelsestid: Ca. et år og ote måneder før min afrejse.

Hvad motiverede dig til at læse i udlandet?

»Jeg har altid været af den opfattelse, at det var en enestående mulighed for at opleve andre indgangsvinkler og metoder til mit fag og se tingene fra et andet perspektiv. Desuden kunne jeg udvikle mig såvel fagligt som personligt.«

Ud fra hvilket kriterium valgte du dit universitet?

»University of Auckland havde et mangfoldigt og indgående udbud af fag inden for mit interesseområde. Og så havde jeg en drøm om at opleve New

ealand.«

Hvordan var det faglige niveau?

»Generelt syntes jeg, at niveauet var tilsvarende det danske. Majoriteten af mine medstuderende var færdiguddannede, hvilket var medvirkende til, at undervisningen var langt mere virkelighedsnær og mindre forskningsorienteret end på Københavns Universitet. Generelt skal man være indstillet på, at studie- og undervisningsform i udlandet er lidt anderledes end herhjemme. Således havde jeg afleveringer i løbet af kurset, der ofte talte over 50 procent af den samlede karakter. Det kræver, at man hele tiden skal følge med og arbejde hårdt i løbet af semestret, hvorimod selve eksamenen bliver mindre presset.

Kommer udlandsopholdet til at gavne din karriere?

»Jeg har en formodning om, at fremtidige arbejdsgivere vil se positivt på, at jeg har studeret i udlandet. I vores globaliserede verden er det vigtigt, at man i sit faglige og sociale virke kan begå sig internationalt, og så viser et studieophold, at man har initiativ og gåpåmod.«

Hvad har været den største udfordring?

»Forberedelse var klart den største udfordring. Ansøgningsprocessen og planlægningsfasen var meget tidkrævende - det må man absolut ikke undervurdere - men når man først kommer af sted, så er det alt arbejdet værd.«

Dit bedste råd i forberedelsesperioden?

»Tal med andre studerende, der har været i udlandet for at få et realistisk billede af, hvad der venter. Spørg også om processen, proceduren m.v. Søg legater i god tid og vær systematisk. Søg kun de legater, hvor du tilhører fondens målgruppe.«

Dit bedste råd under opholdet?

»Vær åben og engageret og nyd det! Det er en helt speciel tid, hvor man kan suge til sig af viden og oplevelser, og så har man ikke alle de normale forpligtelser, som man har hjemme. Brug tid på sociale aktiviteter og venskaber. Det er centralt, for at man trives og får det maksimale ud af sit ophold.«