GENERELLE, FORHOLD, GENERELT, AKTIER, LEJLIGHEDER, SMYKKER, URE

Flyttet til udlandet men står som ejer af bolig i Danmark

Flag UDLANDSXPERTERNE 04-03-11 ~2 minutters læsning · 259 ord

Hej

Jeg flyttede til Cypern i slutningen af april og meldte mig ud af folkeregistret. Kæresten og jeg var gået fra hinanden og vi havde sat lejligheden til salg. Jeg er nu kommet meget i tvivl om min skattepligtige situation. Her er situationen:

  1. jeg står stadig som ejer af ejerlejligheden, men ekskæresten bor der og den har været til salg i hele perioden siden jeg flyttede, men er endnu ikke solgt.

  2. Jeg fik job på Cypern fra oktober

  3. Jeg fandt så denne på SKATs hjemmeside: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oid=1648299

«Ophør af fuld skattepligt

Din fulde skattepligt ophører, når du opgiver din faste bolig i Danmark ved enten at sælge den eller leje den ud. Lejer du den ud, kræver det, at du indgår en uopsigelig lejekontrakt i tre år med din lejer, hvis din fulde skattepligt skal ophøre. Du er stadig fuldt skattepligtig, hvis du beholder din bolig og nøjes med at framelde dig folkeregistret»

  1. Jeg ringede til SKAT og de vil ikke give mig et svar før efter jeg har sendt dem udvidet selvangivelse

  2. fandt så dette: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=119298&vId=201231&i=17#i119298

Mine spørgsmål:

Vil jeg blive betragtet som fuld skattepligtig i Danmark eller Cypern?

Hvis de ud fra punkt 5 finder frem til at jeg er skattemæssigt hjemmehørende på Cypern, hvad har den danske stats så stadig krav på af skat fra mig?

Hvor meget skal jeg oplyse i den udvidede selvangivelse?

Jeg troede at jeg var ude af det hele efter jeg flyttede og jeg bare skulle lave en afsluttende selvangivelse med mine aktier osv, så lige nu virker det hele lidt uoverskueligt.

Skribentmail: