GENERELLE, FORHOLD, GENERELT

1000 kendte danskere har sagt Danmark farvel

Flag 10-03-08 ~3 minutters læsning · 440 ord

Kendte danskere med udlængsel føres - så vidt vides - kun i mandtal dette ene sted i verden. Oversigten viser, at godt 700 af de 1000 kändisser og beslutningstagere er flyttet til udlandet, mens godt 100 har købt ejendom eller feriebolig uden for landets grænser, og endnu 100 er vendt tilbage til Danmark efter en periode under andre himmelstrøg

Ifølge oversigten har USA i øjeblikket den største tiltrækningskraft på danskere, som er et eller andet «ved musikken». 162 kendte danskere har kastet deres kærlighed på landet «over there». Storbritannien er den næststørste danske kändis-magnet med 151 personer, mens Frankrig indtager tredjepladsen med 123.

Bortset fra en håndfuld personer bygger listen alene på skriftlige kilder, og de øvrige syv lande på top-10 er Spanien, Tyskland, Schweiz, Sverige, Kina, Belgien og Italien. I nævnte rækkefølge. Vender vi os mod de mere eksotiske lande, afslører oversigten, at også Thailand, Sydafrika, Indien, Forenede Arabiske Emirater, Indonesien, Malaysia og Argentina er løbet med et betydeligt antal kendte danskere.

Vidste du f.eks., at:

  • forfatteren Jørn Riel bor i Kuala Lumpur

  • NKT-formand Christian Kjær har købt ejendom i Caribien

  • der findes en dansk skoleinspektør på Borneo

  • ejeren af Jysk-imperiet, Lars Larsen, hygger sig i sin feriebolig i Sydafrika

  • en håndfuld danskere slår deres folder som virksomhedsejere og -direktører i både Vietnam og Singapore?

Opgørelsen - som muligvis tramper rundt i mindst et par tabuer i den danske debat - er lavet på basis af tusindvis af artikler og indslag i danske medier. Formålet med oversigten er i øvrigt slet ikke at sprede forargelse - men derimod inspiration.

De kendte danskere på listen gør jo i virkeligheden ikke andet, end hvad titusinder af andre danskere allerede har gjort - og stadig flere danskere gør: Søger til udlandet for at slippe for jantelov og skattefar eller komme tættere på nye muligheder for at gøre karriere, drive virksomhed eller realisere sig selv. Den vandring som i 1900-tallet gik fra land-til-by, vil - som Udvandrerne.dk ser verden - her i 2000-tallet blive en vandring fra land-til-land.

Denne globale måde at være dansker på, har Udvandrerne.dk understøttet lige siden lanceringen i 2002. I øjeblikket sker det ved hjælp af en samling på over 10.000 gratis råd og artikler af interesse for personer, der overvejer at flytte til udlandet for at arbejde, studere eller dyrke deres otium m.m.

Fra begyndelsen var Udvandrerne.dk udelukkende rettet mod danskere med udlængsel - men har inden for det seneste halvår fået familieforøgelse i form af både Utvandrerne.no og Utvandrarna.se. Alt dette - sammen med et dagligt besøgstal på 6000 - gør i dag webstedet til det største og mest besøgte viden- og debatcenter på området i Skandinavien.

Skribentmail: